Lola's Art Shop

logololasartinsideMια απίθανη συλλογή από έργα και αντικείμενα τέχνης διατίθενται κατ' αποκλειστικότητα στο κατάστημα Lola's Art Shop στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Ζαχαρόπουλος μαζί με τον Τάσο και τη Λόλα Ζαχαροπούλου έχουν εξασφαλίσει τη συνεργασία με διακεκριμένους δημιουργούς, ολοκληρώνοντας μια ξεχωριστή συλλογή, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κοινού.


Στον κομψό χώρο της οδού Παύλου Μελά 7, αναζητήστε τις μοναδικές δημιουργίες της Άννας Ανδρεάδη, του Γιάννη Σουβατζόγλου, του Γιώργου Σεπετζόγλου, τις χειροτεχνίες από πηλό της Ευαγγελίας Μπλίντζιου ή τα κοσμήματα της Aναστασίας Τσιλιπάκου, της Μαρίας Ιωαννίδου, του Γιώργου Ηλιάδη, της Βικτωρίας Κορομπόκη και της Μαρίας Θεοδωρίδου όλα σε αποκλειστικότητα για τη Θεσσαλονίκη.

katastima

 

andreadi01200Η Άννα Ανδρεάδη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Ιnternational School of Kilchberg της Ζυρίχης και λίγο αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.
Oι πρώτες ύλες των δημιουργιών της περιλαμβάνουν κυρίως το μπρούτζο, το σίδερο και το αλουμίνιο. Οι φόρμες που χρησιμοποιεί είναι κυρίως ανθρωποκεντρικές, ενώ τα θέματα αφορούν μικρούς καθημερινούς στόχους ισορροπίας και αρμονίας των εκ φύσεως και πεποιθήσεως αντιθέτων.
mplintziou02200

Ευαγγελία Μπλίντζιου και Ντίνος Χριστοφίλης. Αναζητώντας την απλότητα και τη λιτότητα μέσα στο σύγχρονο τρόπο ζωής, δημιουργούν απλές φόρμες που να απεικονίζουν ανθρώπινες φιγούρες. Γνώρισμά τους οι απέριττες τρυφερές λαξεύσεις και χαράξεις. Απαλλαγμένες από χαρακτηριστικά προσώπου, ψηλόλιγνες αλλά με έκφραση στο σώμα τους. Κάθε μια τους και μια ξεχωριστή εσωτερική αναζήτηση. Με τις λιτές τους γραμμές και τα φωτεινά τους χρώματα εκφράζουν ερωτισμό και ταυτόχρονα μια μελαγχολία, ίσως και μια προσμονή αντιστεκόμενες στη ρουτίνα της καθημερινότητας μας.

sepetzoglou01200Ο Γιώργος Σεπετζόγλου γεννήθηκε στην Aθήνα. Σπούδασε σχέδιο και διακόσμηση στη σχολή Δοξιάδη με καθηγητές τους Μυταρά, Γεωργιάδη, Λομβέρδο.
Γλυπτικές φόρμες και σύμβολα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Εικόνες και όνειρα που δημιούργησε ο Γιώργος Σεπετζόγλου και αποτύπωσε σε πηλό. Μετά, το αγκάλιασμα της φόρμας μέσα στην άμμο. Η χύτευση πότε σε ορείχαλκο και πότε σε αλουμίνιο.
Οξειδώσεις, διαβρωμένα σίδερα, κεραμικά στοιχεία ... ξεχασμένες τέχνες που αντέχουν στο χρόνο.
souvatzoglou01200Ο Γιάννης Σουβατζόγλου εξασκημένος από πολύ μικρή ηλικία στη ζωγραφική σε καμβά, κινήθηκε προς την γραφιστική όπου και εκπαιδεύτηκε στη βιομηχανική φωτογραφική αναπαραγωγή τρισδιάστατων εικόνων.
Η δεξιοτεχνία του στις γραφιστικές τέχνες αποτέλεσε την βάση για τις γλυπτικές του δημιουργίες.
Επιρρεάστηκε κυρίως από την Μινωική και Κυκλαδική εποχή και συχνά κατόρθωσε να εντάξει αυτές τις εικόνες στις δημιουργίες του.

tsilipakou01200Η Αναστασία Τσιλιπάκου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη της για τη μοναδικότητα του χειροποίητου κοσμήματος, την οδήγησε το 2007 στη ΧΑΝΘ, ολοκληρώνοντας όλους τους κύκλους μαθημάτων της. Χρησιμοποιεί ασήμι, μπρούντζο, χαλκό και αλπακά, συνδυασμένα πολλές φορές με τις ημιπολύτιμες πέτρες που συγκεντρώνει.
Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας χειροποίητου κοσμήματος "ΤΕΧΝΟΜΑΓΕΙΡΕΣ".
ioannidou02200Η Μαρία Ιωαννίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται.
Η πολυχρωμία και η υφή των ημιπολύτιμων λίθων και ο συνδυασμός τους με το μέταλλο συνιστούν δημιουργικές προκλήσεις που υλοποιούνται, αναδεικνύοντας τις ιδιότητες των υλικών. Η αγάπη της για το κόσμημα και η ανάγκη της να εκφραστεί μέσα από αυτό προσδίδει στις δημιουργίες της αυθεντικότητα και γοητεία.
Η επιθυμία να μεταδώσει τις γνώσεις της, την ώθησε το 2004 να δημιουργήσει τη σχολή σχεδίασης και κατασκευής κοσμήματος «Ανάγλυφον» .
koroboki01200Η Βικτωρία Κορομπόκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Ο συνδυασμός τεχνικών και μετάλλων σε σχέση με την εκάστοτε θεματολογία είναι το στοιχείο που δίνει την δυνατότητα ενός ποικιλόμορφου αποτελέσματος στις δημιουργίες της. Η ζωγραφική στο μέταλλο είναι κάτι που την ενθουσιάζει. Αποτελεί πρόκληση να αποδώσει, όσο καλύτερα μπορεί, σε μικρή κλίμακα την εικόνα που πρόκειται να ζωντανέψει το ψυχρό κομμάτι μετάλλου και να ολοκληρωθεί σε ένα ξεχωριστό κόσμημα που θα αλληλεπιδράσει με την προσωπικότητα του τελικού αποδέκτη. theodoridou01200Η Μαρία Θεοδωρίδου ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε την τέχνη της αργυροχρυσοχοϊας στο πολιτιστικό ΙΕΚ και κατόπιν στο I.I.E.K mokume στη Θεσσαλονίκη.
Δουλεύει κυρίως με ασήμι και χρυσό και τους καλοκαιρινούς μήνες ζει και εργάζεται στη Νάξο, όπου διατηρεί εργαστήριο χειροποίητων κοσμημάτων, το FLEUR D' OR.

iliadis01200Ο Γιώργος Ηλιάδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου δραστηριοποιείται σαν ζωγράφος και σαν σχεδιαστής κοσμημάτων - κοσμηματοποιός. Στη ζωγραφική του προτάσσει την επιθυμία του να διεισδύσει στα μυστήρια της ύπαρξης και να ερμηνεύσει τον κόσμο, συντάσσοντας χρώματα, γραμμές και σύμβολα. Σε μια διαρκή συνομιλία ανάμεσα στο φυσικό και στο μεταφυσικό, προσπαθεί να προκαλέσει τον θεατή να γίνει συμμέτοχος του έργου, συνοδοιπόρος σε μια διαδρομή αποκάλυψης της μυστικής ουσίας των πραγμάτων.

 

 katastima475

previous

 next

Διεύθυνση: Παύλου Μελά 7
Περιοχή: Κέντρο
Τηλέφωνο: 2310 237770
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.