Ουσαντζόπουλος Νίκος

fotoousantzo1ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Ουσαντζόπουλος γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1959 στην Θεσσαλονίκη όπου και  αποφοίτησε από το 10ο Εξατάξιο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου στην Ρουμανία το 1976 όπου σπούδασε Γενική Ιατρική και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου Άριστα. Το 1984, υπηρέτησε την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό ως Δόκιμος Αξιωματικός – Ανθυπίατρος στην 5η Μοίρα Καταδρομέων στην Δράμα. Στη συνέχεια, υπηρέτησε την θητεία του ως αγροτικός ιατρός στο Αγροτικό Ιατρείο του Ροδολίβους και Πρώτης Σερρών.

Ξεκίνησε την εξειδίκευσή του στην Χειρουργική Παίδων το 1986 στο Γενικό Κεντρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Από το 1989 έως το 1992 στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Πλαστικής Χειρουργικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Πλαστικού Χειρουργού και κατόπιν φοίτησε  για ένα εξάμηνο στην Αγγλία στο University of Windsor όπου εξειδικεύθηκε στην Χειρουργική του Μαστού, ένα εξάμηνο στην Γερμανία όπου εκπαιδεύτηκε στην Χειρουργική της Ρινός, 22 μήνες στην Αμερική όπου εκπαιδεύτηκε στην Χειρουργική του Σώματος, ιδιαίτερα στην λιποαναρρόφηση, στο Key West της Florida και ένα εξάμηνο στην Γαλλία όπου εξειδικεύθηκε στην Χειρουργική των Παίδων. Το 1995 πήρε τον τίτλο του διδάκτορος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετοχές σε πολλά επιστημονικά διεθνή συνέδρια και διημερίδες, με βασικότερα θέματα την πλαστική, την αισθητική και την επανορθωτική χειρουργική, απανταχού της Ελλάδος, παρουσία αρκετές φορές στα προεδρεία. Το 2008 συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο πλαστικής, αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Υπήρξε ομιλητής σε πολλά επιστημονικά διεθνή συνέδρια, αρθρογράφος επιστημονικών συγγραμμάτων, μελετητής τριχοπτώσεως, εμβολίου κατά της αλωπεκίας, μεταμοσχεύσεως τριχωτού.

Από το 1994 έως και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πλ. Ιπποδρομίου 24, ενώ παράλληλα χειρουργεί στην κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και είναι Υπεύθυνος του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής της Κλινικής Σαραφιανού.

Υπηρεσίες ιατρείου
 
Botox: είναι μία από τις γνωστότερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες αντιγήρανσης. Η κοσμητική χρήση του botox για τις ρυτίδες έκφρασης είναι σήμερα η πιο δημοφιλής αισθητική θεραπεία. Το botox εφαρμόζεται στην περιοχή που χρειάζεται με μικρές ενδομυϊκές ενέσεις στους μύες που θέλουμε να αδρανοποιήσουμε. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία μετά την οποία ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα τις καθημερινές του δραστηριότητες.
Υαλουρονικό οξύ: Το υαλουρονικό οξύ ενίεται κάτω από την επιδερμίδα γεμίζοντας έτσι τις ρυτίδες των χειλιών, γύρω από το στόμα, αλλά δίνοντας και όγκο στα ζυγωματικά και στα χείλη. Η θεραπεία είναι γρήγορη, ανώδυνη (υπό τοπική αναισθησία), ασφαλής. Το αποτέλεσμα του φαίνεται άμεσα και διαρκεί έως και 1 χρόνο.
Μεσοθεραπεία προσώπου: διακρίνεται σε απλή μεσοθεραπεία προσώπου (με διαλύματα βιταμινών ή υαλουρονικού οξέος) και σε αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου όπου αντί για εξωγενές διάλυμα χρησιμοποιείται το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα που συλλέγεται μετά από αιμοληψία από τον ενδιαφερόμενο. Προαιρετικά μπορεί να προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας. Οι βελόνες διεισδύουν σε μικρό βάθος ( 1-3mm), ενώ ο αριθμός των εγχύσεων ποικίλλει ανάλογα με την θεραπεία. Στόχος της μεσοθεραπείας προσώπου είναι να μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα συγκεκριμένες ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες, που συμβάλλουν στην αντιγήρανση, συγκρατούν νερό κάτω από το δέρμα μας και το διατηρούν φρέσκο, ενυδατωμένο και νεανικό. Ενδείξεις για την εφαρμογή μεσοθεραπείας προσώπου είναι η αφυδάτωση, η χαλάρωση / απώλεια σφριγηλότητας, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο / φωτογήρανση κ.α
Νήματα προσώπου: είναι ό,τι πιο καινούριο στις αισθητικές επεμβάσεις και χρησιμοποιούνται με άψογα αποτελέσματα. Πρόκειται για νήματα που οδηγούν σε λίφτινγκ και ανορθώνουν το δέρμα χωρίς ο γιατρός να κάνει τομές με το νυστέρι. Αφού γίνει τοπική αναισθησία με κρέμα, η οποία δεν είναι πάντα απαραίτητη, ο γιατρός εισάγει τα νήματα προσώπου στην προβληματική περιοχή με τη βοήθεια μικροσκοπικών βελόνων. Τα νήματα προσώπου παραμένουν μέσα στο δέρμα υποστηρίζοντας και ανορθώνοντας τους ιστούς, βελτιώνοντας ακόμα και την υφή της επιδερμίδας και με αυτό τον τρόπο πραγματοποιείται η ανόρθωση προσώπου.
Δερμοαπόξεση: χιλιάδες μικροκρύσταλλοι που καθαρίζουν απαλά το δέρμα μας, διώχνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας και κάνουν βαθύ καθαρισμό αφαιρώντας τα μαύρα στίγματα και μειώνοντας τους ανοιχτούς πόρους.
Peeling προσώπου: υπάρχουν δύο ειδών θεραπείες. Η μία στηρίζεται στα οξέα φρούτων, με στόχο το βαθύ καθαρισμό του προσώπου από τη λιπαρότητα, τα μαύρα στίγματα, το σμήγμα κ.α. και η δεύτερη σχετίζεται με στα χημικά διαλύματα, τα οποία προκαλούν ένα ελεγχόμενο χημικό έγκαυμα στο δέρμα, με αποτέλεσμα την προοδευτική απολέπιση των εξωτερικών στιβάδων της επιδερμίδας και τελικά την ανανέωσή της.
Laser CO2: είναι ένα χειρουργικό laser το διασπά τον ιστό του δέρματος δια μέσου της εξάχνωσης με τρόπο αναίμακτο. Λειτουργεί με γρήγορες παλμικές κινήσεις και διαθέτει μεγάλη ισχύ, μπορεί να προσφέρει την βέλτιστη ανάπλαση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται για να εξομαλύνει τις καφέ κηλίδες του δέρματος, τις ουλές από ακμή, ενοχλητικές ή επίφοβες ανωμαλίες του δέρματος (π.χ. σπίλος), συμβάλλει στην ίαση κονδυλωμάτων κ.α.
Κρυολιπόλυση: είναι μια μέθοδος που αφαιρεί το τοπικό λίπος χωρίς νυστέρι, ενέσεις ή αναισθησία. Αποτελεί μια μη χειρουργική, κλινικά δοκιμασμένη διαδικασία που επιλεκτικά μειώνει το ανεπιθύμητο λίπος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της ψύξης. Τα στοχευμένα λιποκύτταρα του σώματος ψύχονται και επιφέρεται έτσι μια φυσική, ελεγχόμενη απώλεια αυτών των λιποκυττάρων, χωρίς να επηρεάζεται ο δερματικός ιστός που τα περιβάλλει. Η τεχνολογία κρυολιπόλυσης είναι απόλυτα ασφαλής χάρη στην ελεγχόμενη διαδικασία ψύξης, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας. Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει βηματοδότης, διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, δακτυλίδι στομάχου, σε περιοχές όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή (μετά το πέρας 6μηνου μπορεί να πραγματοποιηθεί). Αντενδείκνυται επίσης σε καρκινοπαθείς και σε όσους λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν συγκατάθεσης του γιατρού τους. Επίσης να μην υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.
Μάσκα φωτοθεραπείας: είναι ιδανική για γενική αντιγήρανση και τόνωση της υγείας της επιδερμίδας, βελτίωση της χροιάς, εξισορρόπηση / μείωση της λιπαρότητας των ανοιχτών πόρων, ακμή και δυσχρωμίες. Αυξάνει σταδιακά την πυκνότητα και σφριγητότητα της επιδερμίδας, μειώνει λεπτές ρυτίδες και γενικά συμβάλλει σημαντικά στην παραγωγή κολλαγόνου. Είναι ιδανική φροντίδα για αντιδραστικά δέρματα που δεν ανέχονται εύκολα καλλυντικά και έχουν τάση για δερματικά εξανθήματα και κοκκινίλες.
Αντιμετώπιση ευρυαγγειών: εφαρμόζεται στις πιο λεπτές και επιφανειακές ευρυαγγείες, δηλαδή αυτές που βρίσκονται στην ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Τέτοιου είδους ευρυαγγείες εκτός από το πρόσωπο παρουσιάζονται συχνά στους αστραγάλους και στο εξωτερικό μέρος των μηρών. Το λέιζερ «σβήνει» μόνιμα τα σπασμένα αγγεία. Η δέσμη του laser στοχεύει με ακρίβεια και εξαλείφει τις ευρυαγγείες ανώδυνα και γρήγορα χωρίς να επηρεάζει τον περιβάλλοντα ιστό. Συνίσταται η θεραπεία με laser να γίνεται σε περιόδους χαμηλής ηλιοφάνειας, δηλαδή να αποφεύγονται οι καλοκαιρινοί μήνες, καθώς ο ήλιος και η ζέστη επιβαρύνουν αρκετά την φλεβική κυκλοφορία.
 
Ιατρικές επεμβάσεις
 
Αυξητική στήθους: πρόκειται για μια πλαστική χειρουργική επέμβαση που έχει στόχο να αυξήσει το μέγεθος του στήθους. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός ενθέματος (πρόθεσης) σιλικόνης είτε κάτω από το μαζικό αδένα (μαστό) είτε κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.
Ανόρθωση στήθους: Η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, η βαρύτητα και άλλοι παράγοντες όπως η απώλεια βάρους, η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός οδηγούν στην χαλάρωση και πτώση του στήθους. Οι ασθενείς που είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του στήθους τους μπορούν με την επέμβαση αυτή να αποκτήσουν ένα πιο νεανικό, ανορθωμένο στήθος.
Μειωτική στήθους: Κατά την επέμβαση της μείωσης στήθους αφαιρείται τμήμα του μαζικού αδένα, λίπος και δέρμα, καθιστώντας τους μαστούς μικρότερους και ελαφρύτερους.
Γυναικομαστία: μπορεί να αντιμετωπιστεί ανάλογα με το βαθμό της είτε με λιποαναρρόφηση είτε με χειρουργική αφαίρεση είτε με συνδυασμό των δύο μεθόδων.
Αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή: Η επανόρθωση του στήθους επιτυγχάνεται με τη χρήση: Προθεμάτων σιλικόνης: χρησιμοποιούνται όταν το εναπομένον δέρμα και ο θωρακικός μυς μετά τη μαστεκτομή είναι αρκετά για την ικανοποιητική κάλυψη του προθέματος. Διατατήρων δέρματος: είναι προθέματα που αποτελούνται από περίβλημα σιλικόνης, των οποίων η σταδιακή πλήρωση με φυσιολογικό ορό σε διάστημα λίγων μηνών, παρέχει αρκετό θωρακικό ιστό, δέρμα και λίπος ώστε σε δεύτερη φάση να τοποθετηθεί πρόθεμα που εμπεριέχει σιλικόνη.
Κοιλιοπλαστική: Μέσω μιας οριζόντιας τομής χαμηλά στην κοιλιακή χώρα, ώστε να καλύπτεται από το εσώρουχο, αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους της κοιλίας, συσφίγγονται οι κοιλιακοί μυς και τοποθετείται ο ομφαλός στη νέα του θέση.
Βραχιονοπλαστική: έχει σαν στόχο την αφαίρεση του κρεμάμενου ιστού (λίπους και δέρματος) από τους βραχίονες («μπράτσα»).
Λιποαναρρόφηση: αφαιρείται η τοπική περίσσεια του λίπους από περιοχές, όπως αυτές της κοιλίας, των ισχίων, των γλουτών, των μηρών, των γονάτων, του λαιμού και άλλων περιοχών.
Ρινοπλαστική: μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί το μέγεθος της μύτης, να αλλάξει η μορφή της άκρης της μύτης, να αλλάξει η γωνία μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους.
Βλεφαροπλαστική: αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους από τα άνω και κάτω βλέφαρα, οι ονομαζόμενες «σακούλες» οι οποίες προσδίδουν στο πρόσωπο μια κουρασμένη όψη.
Ωτοπλαστική: είναι μια επέμβαση στην πλαστική χειρουργική που εκτελείται για να διορθώσει τα προεξέχοντα αυτιά.
Ρυτιδοπλαστική / Face lifting: στόχο έχει να διορθώσει τη χαλάρωση του προσώπου που οφείλεται στο χρόνο, στις προσωπικές συνήθειες, στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο αλλά και σε κληρονομικούς παράγοντες.
a Τελευταία ενημέρωση 19.10.2016  
nextprevious
 
a
a

Διεύθυνση: Πλατεία Ιπποδρομίου 24
Περιοχή: Κέντρο
Τηλέφωνο: 2310 286486